“Vamos de ronda” estrena 4 cabuts a Navaixes

El passat diumenge, 25 de juliol, l’Associació Cultural “Vamos de Ronda” de Navaixes/Navajas (l’Alt Palància) va estrenar 4 cabuts en el marc de la Jornada de Convivència que va organitzar l’associació.

Les 4 noves figures representen el món de la festa i la cultura navaixera. Així, trobem al Pregonero, en homenatge als 4 pregoners de la vila: el Tío Manuel, Matías, Victor i Marcos; Manolo Rodríguez, un reconegut escultor navaixer; la Valenciana, en homenatge a la dona valenciana; i la Navajera, en homenatge a la dona típica de Navaixes. Els cabuts en conjunt s’anomenen “Cabuts Villa de Navajas” i han sigut creats i confeccionats per l’escultora i pintora Dora Piles.

A més de la presentació en societat, també es va presentar el seu ball propi, amb coreografia de Teresa Rosalén, Pep Romero i Maite Requena, i música d’Artur Puchalt, interpretada el dia de la presentació per Josep Lluís “Cigalo” i Ferran Parada.

Sempre és una bona notícia per al Món Geganter ampliar el llistat de municipis que compten amb imatgeria popular i festiva.

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *