Participació dels Gegants i Cabuts de Benicarló en les Festes Patronals

Aquest cap de setmana es dona el tret d’eixida a les Festes Patronals de Benicarló (el Baix Maestrat) en honor a Sant Bertomeu (24 d’agost), que aquest any es celebren del 21 al 29 d’agost.

Un any més, els actes estan sotmesos a les restriccions vigents per la pandèmia, però aquest any, malgrat no poder ser encara unes festes grans i multitudinàries com acostumen a ser, es podran celebrar amb un format diferent.

La festa major benicarlanda no s’entendria sense la presència dels gegants i cabuts, que aquest any se’ls podrà veure en els següents actes:

  • El dissabte, 21 d’agost, el primer dia de les Festes, la Colla de Gegants i Cabuts vestirà els gegants davant l’Ajuntament, mostrant així a la població com és la tasca de muntar-los, vestir-los i posar-los a punt per eixir al carrer.
  • El diumenge, 22 d’agost, es celebrarà la XXX Trobada de Gegants i Cabuts, la qual es celebra aquest any excepcionalment en el marc de les Festes Majors.

    La trobada també s’ha adaptat a les circumstàncies actuals i, per tant, serà estàtica i constarà de la tradicional plantada de la imatgeria i d’una mostra de balls amb públic assegut. Podeu consultar-ne tots els detalls ací.

    La colla anirà presentant les colles i figures convidades al llarg de la setmana pels seus perfils de xarxes socials.
  • Per últim, el dimarts, 24 d’agost, dia de Sant Bertomeu, patró de Benicarló, els Gegants participaran en l’Encesa de Fanalets de Meló de Moro a la plaça de la Constitució, els quals la il·luminarà tota la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *