La Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló celebren la trentena edició de la Trobada de Gegants i Cabuts

Les Festes Patronals de Benicarló (el Baix Maestrat) van tornar a ser l’escenari, de forma excepcional, de la Trobada de Gegants i Cabuts el diumenge, 22 d’agost. L’acte es consolida amb la celebració de la trentena edició, i que va comptar amb la plantada i mostra de balls de les colles participants en l’activitat. 

Tot i les circumstàncies que envolten la pandèmia de la Covid-19, la Colla de Gegants i Cabuts tira endavant l’acte més important que celebren. Les diferents parts de la trobada s’han vist modificades per adaptar-se a les mesures corresponents com en el cas de la Plantada que, tot i ser oberta al públic a la cèntrica plaça de la Constitució, es va restringir l’accés per evitar aglomeracions davant de les figures. 

Més tard, el pati del col·legi Marqués de Benicarló va esdevenir la pista de ball per als gegants i cabuts que van participar en la trobada. D’aquesta manera les colles de Vinaròs, la Ràpita, l’Alcora, Tortosa i Benicarló van anar fent els balls de les seues figures. Destacar que la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicarló va acompanyar musicalment als gegants benicarlandos, tal com ho han anat fent des de la recuperació de la tradició a la ciutat. 

Finalment, després de dos anys, Benicarló va poder tornar a gaudir de la Trobada de Gegants i Cabuts en un format adaptat a la situació. Com no podia ser d’una altra manera, la ballada final amb tots els gegants participants va tancar la festa, tot i que les colles no tenien ganes d’acabar-la i enllaçaven un ball rere l’altre fet que va quedar molt lluït i que va satisfer a tot el públic assistent.

[Escrit per Òscar Nos Bueno, membre de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *