Els Gegants del Rei Barbut de Castelló, presents en el XX aniversari de l’escultura del Tombatossals

La capital de la Plana Alta està immersa en festa; es commemoren els 770 anys de la fundació de la Vila de Castelló, quan el 8 de setembre de 1251, el Rei Jaume I va concedir el Privilegi del Trasllat a les primeres persones habitants, les quals van baixar des del tossal de la Magdalena fins a la Plana per a fundar Castelló.

Segons la mitologia castellonenca, el Tombatossals és un gegant que va fundar la ciutat amb l’ajuda dels seus amics: Cagueme, Bufanúvols, Arrancapins i Tragapinyols. A dia de hui podem trobar a aquest personatge en forma d’escultura a una rotonda de la ciutat, però també a ell i a la resta d’amics com a gegants de la Colla del Rei Barbut, nom d’un altre personatge de la llegenda.

L’any 2001 es va instal·lar a una rotonda de Castelló una escultura del Tombatossals i el dimecres, 8 de setembre, la colla li va retre homenatge, junt amb les autoritats, on també van participar els gegants que representen al mateix Tombatossals i a Bufanúvols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *