Els Nanos i Gegants de Vinaròs participen en el 33é Aplec Internacional d’ADIFOLK

El cap de setmana del 24 al 26 de setembre, va celebrar-se, després d’haver-se ajornat en 2020, la 33a edició de l’Aplec Internacional de l’Associació per a la Difussió del Folklore de Catalunya, aquest any a l’Alguer, la ciutat de parla catalana de l’illa de Sardegna (Sardenya), a Italia.

La Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va ser l’única representació valenciana a l’esdeveniment, on van compartir jornada amb altres gegants vinguts de Montblanc, Preixana, Sant Vicenç de Montalt, Santa Eugènia de Ter, Balaguer, Catllar, així com els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el capgròs Folk i altres colles de música, diables, ball de bastons, sardanes, esbarts, bestiari, jocs… 40 colles de diferents manifestacions culturals d’arreu de Catalunya.

Com és obvi, Vinaròs no pertany a Catalunya. La participació dels Nanos i Gegants, acceptada per ADIFOLK, es deu a la recreació d’una fita històrica de quasi 60 anys enrere, quan l’any 1963 intel·lectuals i associacions valencianes, com Lo Rat Penat, varen fer el viatge del “Retrobament” per tal de conèixer per primera vegada aquells italians que encara parlaven valencià, els quals també van donar una rèplica de la ‘Geperudeta’ a la ciutat, i que encara conserven a l’Església del Carmen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *