Tir d’eixida a la 1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” a València

L’Institut Valencià de Cultura, amb col·laboració de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, ha creat la Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”, que, segons la Federació, “versarà en una trobada de nanos i gegants de colles federades que estarà inclosa en certs esdeveniments de gran envergadura. Un acte que tractarà d’acostar i impulsar encara més aquesta manifestació cultural al llarg del territori i que està pensat per formar part d’esdeveniments grans que es celebren durant l’any. D’aquesta manera, aprofitem grans aparadors per fer arribar encara més el Món Geganter a població valenciana.”

El passat dissabte, 25 de setembre, es va celebrar la 1a de les tres trobades programades per a aquesta 1a edició de la Mostra, dins de la programació de la IX edició de la Mostra Viva del Mediterrani. Es va celebrar a la plaça del Rosari del Cabanyal, barri de la ciutat de València, on van participar 7 de les colles federades a la FVNG i que va comptar amb imatgeria d’Ador, l’Alcora, Benetússer, Beniarrés, Borriana, Godella i Ontinyent.

A les 17:30 h., i presentades una a una per Carles Martí Vilar, el president de la FVNG, van anar entrant a la plaça i cadascuna va fer un ball de lluïment.

Aquesta trobada va suposar un baló d’oxigen per a la Cultura Popular i, en particular, per a alguna de les colles que portaven quasi 2 anys sense eixir als carrers a causa de la Covid-19.

Les següents trobades de la 1a Mostra s’encabiran dins dels actes de les dues Capitals Culturals Valencianes d’enguany, que són Alcoi i Bocairent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *