Ximén d’Urrea, nou gegant de l’Alcora

El passat dissabte, 2 d’octubre, va portar-se a terme l’estrena del nou gegant de l’Alcora (l’Alcalatén).

El nou gegant representa Ximén d’Urrea, un noble aragonés que va servir el rei Jaume I d’Aragó en la Conquesta de Mallorca i de València i en recompensa va ser nomenat Baró d’Alcalatén i també li va atorgar el Castell de l’Alcalatén, situat a l’Alcora, el Castell de Llucena i totes les propietats que conformaven la zona musulmana d’Alcalatén que havia conquerit.

A les 18 h. arribava el nou gegant acompanyat de la Tamborrada de l’Alcora entrant a la plaça de l’Ajuntament acompanyat de la resta de la imatgeria popular i festiva alcorina; colles del municipis, com els Nous Pobladors d’Al-Qüra, l’Alcora Tambor, i el Grup de Danses “La Font d’Aixart”; així com imatgeria de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, el Grup de Danses “Sant Roc” de Paiporta i els Cavallets del Corpus i l’Haca Traca Almalafa de Castelló de la Plana.

One comment

  1. José Luis Esteban López

    Fue una fiesta histórica y muy bien organizada por la Colla Gegantera d’Alcora, donde predominó la alegría, la concordia y la amistad entre todos los grupos participantes.
    Hubo mucho publico que disfrutó del evento.
    La emblemática figura de Ximén d’Urrea, señor de l’LAlcalatén fue magnificamente esculpida por el artista de Cardona Toni Mujal, que embelesó a todo el público asistente.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *