La imatgeria torna a prendre els carrers pel 9 d’Octubre un any després amb menys restriccions per la Covid-19

El 9 d’Octubre és la dia gran de les valencianes i els valencians, el dia que reivindiquem i posem en valor tot allò que som, el dia que revivim la nostra història mitjançant moltes fites festives i culturals. La cultura ix als carrers en motiu de festa i alegria per celebrar la nostra diada.

Enguany, la imatgeria popular ha tornat al lloc que els pertany: els carrers. Un any després, ens trobem en un punt on les restriccions per la Covid-19 han quedat en les bàsiques, ja que la situació ha millorat molt, i això ha permés que tornen les cercaviles, les mostres i els esdeveniments als carrers, respecte del 9 d’Octubre de 2020.

Fem un repàs general per comarques d’aquells indrets on s’ha pogut gaudir d’eixides de nanos i/o gegants per celebrar el nostre dia gran.

el Maestrat i els Ports

A la comarca del Baix Maestrat, els Nanos i Gegants de Vinaròs han recuperat un dels actes més esperats per vinarossenques i vinarossencs el 9 d’Octubre: els Nanos al Carrer. Enguany, s’ha celebrat dins de la Fira del Llibre.

Al poble del costat, a Benicarló, els Gegants i Cabuts van fer una cercavila pels carrers del poble junt amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Música i Danses “La Sotà”, i les autoritats.

A la comarca dels Ports, els 4 Gegants de Morella van deixar-se veure pels carrers morellans fent fent una cercavila.

la Plana de Castelló

A la Plana Alta, l’Associació de Dansants del Corpus de Castelló de la Plana continuava amb la seua exposició sobre els 30 anys de l’entitat.

A la Plana Baixa, la Colla de Gegants i Cabuts d’Onda va participar el dia anterior, el dia 8, en la festa de les tradicions i cultura valencianes del CEIP Mestre Caballero.

A Vila-real, Jaumet i Pinella varen participar, el mateix dia 8, al Correllengua que, com altres esdeveniments, ha recuperat la cercavila cívica pels carrers del centre del municipi.

el Camp de Túria

Al Camp de Túria, la Falla Gran Via de l’Est de Bétera va treure els Gegants i els Nanos a la Processó Cívila del 9 d’Octubre, juntament amb altres colles de cultura popular i comissions falleres del municipi.

l’Horta de València

Al Cap i Casal, l’activitat gegantera es va concentrar al barri de Patraix, on l’Associació Veïnal va fer l’estrena d'”Amparito, la Palletera”, la nova geganta del barri que serà la parella del Baró de Patraix, estrenat l’any passat, amb la primera trobada de gegants del barri, que va comptar amb els gegants del barri de Sant Isidre, els de l’Associació Cultural “Valçaina”, el de la Falla Arrancapins i els Gegants de la Ciutat. Totes les figures varen estar exposades durant una setmana al Complex Esportiu-Cultural del barri.

A l’Horta Sud, Alfafar Balla Danses, el grup de danses d’Alfafar, va estrenar 4 nous cabuts en la seua actuació de balls tradicionals valencians.

A Catarroja, el Grup de Danses “La Xicalla” va treure els Gegants i Cabuts al carrer per obrir l’acte dels Premis 9 d’Octubre.

A l’Horta Nord, el Grup de Danses “El Poblet” de Godella va portar els seus gegants a Rocafort, municipi veí de la comarca, a fer la delícia de la xicalla rocafortana en la vesprada del 9 d’Octubre.

la Safor

A la comarca de la Safor, el Grup de Danses de Daimús va fer dues eixides amb els cabuts, una dansada la nit del 8 d’octubre i participant en l’acte institucional del dia 9.

Molt prop d’allà, a Ador, la Colla de Cabuts “El Llidoner” va fer una cercavila matinera junt amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Fa Ressol”.

la Vall d’Albaida

A Ontinyent, capital de la Vall d’Albaida, l’Associació de Gegants i Cabets va realitzar un espectacle en commemoració del 75é aniversari dels Gegants Cristians i Moros, els denominats “Gegants de Carlets”, constructor dels gegants del 1946.

l’Alcoià i el Comtat

A Penàguila (l’Alcoià), el Grup de Danses “Sant Jordi” d’Alcoi es va desplaçar amb el Drac i els nanos fins el poble veí per fer una cercavila.

A la comarca del Comtat, l’Associació Cultural “L’Esportí” de Beniarrés va fer una cercavila matinera amb els gegants i cabuts pels carrers beniarresins.

la Marina

A la Marina Alta, la imatgeria de Diànium Dansa, de Dénia, va viajtar fins a Benissa per participar en l’Acte Institucional del 9 d’Octubre.

l’Alacantí

A la ciutat d’Alacant, capital de l’Alacantí, la Colla de Nanos i Gegants va participar en la Mostra de Folklore Alacantí junt amb altres colles de danses i de tabal i dolçaina, totes integrants de la Federació de Folklore d’Alacant, a la Plaça de l’Ajuntament.

les Valls del Vinalopó

Al Vinalopó Mitjà, el col·legi Jorge Juan de Novelda va rebre, el 8 d’octubre, algunes de les figures i una membre de la Colla de Nanos i Gegants, que van fer un contacontes.

Al municipi del costat, a Monòver, els Nanos i Gegants varen fer, com cada 9 d’Octubre, una cercavila pels carrers cèntrics monovers.

4 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings