El Gegant de Joan Blasco, de l’Associació Cultural “Valçaina”, present en la presentació de la biografia del músic

El passat dimecres, 1 de desembre, es va presentar el llibre de la biografia de Joan Blasco a la Sala ‘Alfons, el Magnànim’ del Centre Museístic ‘La Beneficència’ de València. Aquesta ha sigut escrita per Ferran Navarro i Soriano, un dels seus alumnes.

A més de Xavi Rius, Diputat de Cultura de la Diputació de València; Paco Blasco, fill de Joan; i Ferran Navarro, el mateix autor de la biografia; vàren participar-hi les colles de tabals i dolçaines així com cantadors i cantadores d’albades. Van assistir-hi la Colla “Estrela Roja”, del barri de Benimaclet; el Grup “El Tudell”; i l’Associació Cultural “Valçaina”, la qual compta amb una parella de gegants que representen al mateix Joan Blasco, tocant la dolçaina, i a Paco, el seu fill, tocant el tabal.

Totes les colles convidades interpretaren melodies del mateix Blasco i cantaren albades dedicades a la llavor musical del mestre. L’acte va cloure amb la interpretació de la Muixeranga.

[Foto] Josep Lluís Marín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *