Els Gegants i Cabets d’Ontinyent es preparen per tornar a viure la Puríssima amb una certa “normalitat”

Per a la gent d’Ontinyent (la Vall d’Albaida), allò que anomenem el “pont de desembre” és sinònim de festa grossa. I és que la Festa de la Puríssima és la darrera festa grossa de l’any de caire ontinyenti (sense comptar les Festes de Nadal).

Si ben és cert que el dia gran de la festa és el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció o Puríssima Concepció, els dies anteriors ja es respira ambient de festa. La Cultura Popular pren molta força en aquesta festa religiosa a la patrona de la vila. Els Gegants i Cabets es poden veure als carrers ontinyentins per última vegada en l’any en curs i per tant, aprofiten per fer una última gran aparició.

Com ja és tradició, els xiquets i les xiquetes d’Ontinyent fan visites escolars al Palau de la Vila, el museu on es troba exposada de forma permanent la imatgeria ontinyentina. Allà es troben els Gegants, els Cabets i el Bestiari.

Aquestes visites són l’avantsala de les Festes de la Puríssima i fan prendre consciència a l’alumnat que la seua festa gran està a punt d’arribar, alhora que aprenen sobre la importància de la cultura popular i les tradicions de la vila.

El dilluns, 6 de desembre, l’Associació farà el tradicional matí de Portes Obertes al Palau de la Vila, on a partir de les 11 hores la gent podrà acudir a veure de ben a prop les figures d’Ontinyent, així com el muntatge dels gegants, ajudar a pentinar-los, veure els cabets, a la Tartuga, l’Àguila i els Gegantons i fer-te fotos amb tots ells. Així mateix, es podran adquirir baralles de cartes, bragues de coll i loteria per a Nadal.

El dimarts, 7 de desembre, vespra de la Puríssima, la imatgeria farà una cercavila pels carrers cèntrics de la vila.

I el dimecres, 8 de desembre, dia de la Puríssima Concepció, dia gran de la festa, es portarà a terme la Processó de la Puríssima. A partir de les 17:30 h. eixiran encapçalant la processó tota la imatgeria i els balls processonals: Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings