Els Gegants i Cabets d’Ontinyent es preparen per tornar a viure la Puríssima amb una certa “normalitat”

Per a la gent d’Ontinyent (la Vall d’Albaida), allò que anomenem el “pont de desembre” és sinònim de festa grossa. I és que la Festa de la Puríssima és la darrera festa grossa de l’any de caire ontinyenti (sense comptar les Festes de Nadal).

Si ben és cert que el dia gran de la festa és el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció o Puríssima Concepció, els dies anteriors ja es respira ambient de festa. La Cultura Popular pren molta força en aquesta festa religiosa a la patrona de la vila. Els Gegants i Cabets es poden veure als carrers ontinyentins per última vegada en l’any en curs i per tant, aprofiten per fer una última gran aparició.

Com ja és tradició, els xiquets i les xiquetes d’Ontinyent fan visites escolars al Palau de la Vila, el museu on es troba exposada de forma permanent la imatgeria ontinyentina. Allà es troben els Gegants, els Cabets i el Bestiari.

Aquestes visites són l’avantsala de les Festes de la Puríssima i fan prendre consciència a l’alumnat que la seua festa gran està a punt d’arribar, alhora que aprenen sobre la importància de la cultura popular i les tradicions de la vila.

El dilluns, 6 de desembre, l’Associació farà el tradicional matí de Portes Obertes al Palau de la Vila, on a partir de les 11 hores la gent podrà acudir a veure de ben a prop les figures d’Ontinyent, així com el muntatge dels gegants, ajudar a pentinar-los, veure els cabets, a la Tartuga, l’Àguila i els Gegantons i fer-te fotos amb tots ells. Així mateix, es podran adquirir baralles de cartes, bragues de coll i loteria per a Nadal.

El dimarts, 7 de desembre, vespra de la Puríssima, la imatgeria farà una cercavila pels carrers cèntrics de la vila.

I el dimecres, 8 de desembre, dia de la Puríssima Concepció, dia gran de la festa, es portarà a terme la Processó de la Puríssima. A partir de les 17:30 h. eixiran encapçalant la processó tota la imatgeria i els balls processonals: Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *