Els Gegants i Cabets d’Ontinyent tornen a viure la Festa de la Puríssima als carrers

Després d’un 2020 sense xafar els carrers, la Festa de la Puríssima d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) d’enguany ha tornat a comptar amb la seua estimada imatgeria.

Els Gegants i Cabets fan aparició durant 3 dies seguits en el pont de la Puríssima, fent l’última aparició de l’any als carrers.

El primer dia, el 6, sempre es fa la tradicional Jornada de Portes Obertes al Palau de la Vila, l’espai museïstic de la imatgeria ontinyentina, on la població pot anar a visitar les figures de prop, així com els últims assajos abans de les actuacions dels dos dies seguents i els últims retocs de prearacióm dels gegants per que estiguen enllestits per eixir al carrer.

El segon dia, el 7, es fa la vespra de la Puríssima, una vesprada dedicada exclusivament a la eixida dels Gegants, Gegantons, Cabets i Tartuga pels carrers cèntrics de la vila per anunciar que ja ve la festa grossa.

I el tercer dia, el 8, dia de la Puríssima, es fa la Processó, on participen moltes manifestacions culturals i relogioses de la vila, obrint-la els balls processonals conformats per Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *