Dansants del Corpus de Castelló de la Plana inicia un cicle de conferències sobre cultura popular valenciana i aragonesa

“La imatgeria en la cultura popular en distints indrets del País Valencià i Aragó” és del cicle de conferències que ha posat en marxa l’Associació de Dansants del Corpus de Castelló de la Plana (la Plana Alta). La primera d’aquestes conferències va tindre lloc el 18 de desembre i ha sigut impartida per  Daniel Martín Gimeno amb el títol “La historia de los gigantes en Aragón desde una perspectiva turolense: ALCORISA”.

Daniel és llicenciat en Historia per la Universidad de Zaragoza, a més és Máster, entre altres en Método y Técnicas Avanzadas en Investigación Histórica. A banda de la seva activitat professional, una de les passions de les seues passions és el Món Geganter, que l’ha portat a ser president de la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Alcorisa (Teruel) fundada en el 2003, a més de ser membre de l’APOMAGA (Asociación de Porteadores y Músicos Amigos de los Gigantes de Aragón).

Al llarg de la seva conferència va fer referència des de quan han estat presents els gegants formant part de la cultura popular i que encara no es tinguen dates concretes i ben documentades d’aquest origen si que van apareixen dades a partir del segle XV amb les processons de la festivitat del Corpus. Són molts els països i ciutats que tenen aquesta tradició i les dades documentades són diverses. La Comparsa d’Alcorisa té documentada aquesta presència des de 1930 amb 2 gegants. En l’actualitat compten amb un total de 12 gegants, que esperen ampliar, representant distintes personalitats de la noblesa i populars aragonesos, a més de 6 cabuts. Si bé començaren participant en totes les festivitats locals, en l’actualitat convoquen i participen en distintes trobades tant en Aragó com a Catalunya, Balears i País Valencià, entre altres llocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings