Diverses poblacions treuen els gegants per la Cavalcada de Reis d’Orient

Moltes Cavalcades de Reis d’Orient compten amb elements de teatre de carrer i de cultura popular en les seues desfilades, com grups de danses, colles de tabal i dolçaina… i nanos i gegants, per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Fem un repàs d’alguns indrets on s’ha pogut gaudir de nanos i/o gegants a les Cavalcades de Reis.

A Alacant (l’Alacantí), la partipació en la Cavalcada es reparteix en 3 blocs: el lúdic, el biblic i el comercial. Formen part del bloc lúdic, entre altres, els Nanos i Gegants de la ciutat.

A Algemesí (la Ribera Alta), els Gegants i Cabuts del Grup de Danses “Berca” fan formar part del seguici reial en un curt recorregut però que va poder celebrar-se seguint les restriccions pertinents.

A València, l’Ajuntament va decidir celebrar una cavalcada estàtica a la Plaça de Bous i amb públic assegut a les graderies. Amb un espectacle musical i amb diverses escenificacions de teatre de carrer, també varen participar els Gegants i Cabuts de la ciutat, propietat de l’Ajuntament, i els Cabuts varen ballar el Ball de Nanos de València.

A Benicarló (el Baix Maestrat), els Gegants van acompanyar al seguici de la cavalcada fins l’Ajuntament, on restarien exposats a la façana de l’Ajuntament mentre els tres reis saludaven des del balcó del mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *