Els Gegants i Cabuts de Guadassuar participen en la Cavalcada de la Repartició de la Carn

Cada 21 de gener s’anuncia la festa de Sant Vicent a Guadassuar (la Ribera Alta) amb la Cavalcada de la Repartició de la Carn. Antigament, aquesta “repartició de carn” es feia a la gent més necessitada del municipi per a que pogueren menjar putxero el dia gran de la festa.

A dia de hui, el seguici de la cavalcada el formen, entre altres elements de cultura popular, el Bolero de Guadassaur; la ‘Carabassota’, la Muixeranga de Guadassuar; colles de tabal i dolçaina; i els Gegants i Cabuts, els quals últims són ballats per la colla Amics de les Danses i compten amb l’ajuda dels geganters del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer.

A més, els festers i les festeres de Sant Vicent reparteixen dolços com rotllets d’oli, rossegons o mistela al llarg del recorregut. Una vegada finalitza, es fa el pregó i s’inaugura el porrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *