La Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs assisteix al 40è aniversari dels primers Gegants de Navarclès

L’any 1981, gràcies a l’associació “Aplec de Sant Jordi” de Navarcles va crear-se la geganta Maria i, un any més tard, l’any 1982, va vindre la parella, el gegant Tinet, per part de l’Ajuntament.

40 anys després, la Colla de Geganters i Grallers de Navarcles ha volgut celebrar aquesta fita amb, entre altres actes, una mostra de balls de gegants, que es va celebrar el diumenge, 13 de febrer.

Entre la imatgeria convidada estava la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat), l’única colla valenciana de l’esdeveniment. La Tia Caballera, el Tio Gori i alguns dels nanos varen compartir aquesta jornada amb Treball i Cultura i Pau i Alegria, els gegants i gegantons, respectivament, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, enguany custodiats per Colla Gegantera i Cort de Bèsties de Tortosa per ser la 33a Ciutat Gegantera; alguns dels gegants que van estar presents en la presentació dels gegants ara fa 40 anys, com Avinyó, barri Nou de Cardona, Manresa, Navarcles, Sallent i Sant Joan de Vilatorrada; i els amfitrions, els gegants navarclins Tinet i Maria.

Es varen realitzar els balls protocol·laris dels gegants l’ACGC; el “Nocturn Blau”, el ball dels gegants del la vocalia de les comarques del Bages i el Berguedà; “La Pressó del Rei de França” ballat pels Gegants de Navarcles; i el ball propi dels Gegants de Vinaròs.

La colla de Vinaròs destaca les ganes que hi havia per part de les colles, les quals van recuperant l’activitat amb normalitat i anuncien que la colla de Navarcles serà una de les colles convidades a la 30a Trobada de Nanos i Gegants de Vinaròs, per retornar-los aquesta visita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *