Es celebra el XV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana amb l’estrena de nova imatgeria borrianenca

El passat, 5 de febrer havia d’haver-se celebrat el XV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana (la Plana Baixa), en el marc de les Festes de Sant Blai. A la fi, el dissabte, 2 d’abril, es va portar a terme.

La jornada va començar amb la plantada de les figures de les colles convidades, que enguany han sigut les de Salesianos de Alcalá de Henares, l’Alcora, Benetússer, Borriana, l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana, Morella, l’Asociación Cultural “Vamos de Ronda” de Navaixes (Navajas), l’Institut Pere Mata de Reus, els Gaiters de l’Aguilot de Tortosa, l’Associació Veïnal de Patraix (barri de València), l’Associació “Dames i Cavallers d’Uixó” de la Vall d’Uixó i els Dolçainers de l’Hora de la Vilavella.

També es va portar a terme el tradicional taller de cabuts per a xiquetes i xiquets, els quals varen fer posteriorment una mini cercavila amb els cabuts creats al taller. A més, la Cooperativa va repartir suc de taronja debades al public assistent.

Alhora, al CMC La Mercè es va presentar el llibre “Seidia”, una personatge que hui podem veure representada amb la geganta Seidia de Borriana o la geganta Seidia de Morella, convidada a l’Aplec. Després de la presentació del llibre es va fer el lliurament de recordatoris de l’Aplec a les colles convidades.

Ja de vesprada, després del dinar, va començar la cercavila pels carrers cèntrics de Borriana, finalitzant a la plaça Major, on cada colla va fer un ball de lluiment i un ball final amb tota la imatgeria. Allà també es va fer l’estrena de la nova imatgeria de borriana: dos gegants de motxilla que representen a 2 dimonis, Astarot i Lilit, i un nou cabut, un pallaso.

Una jornada on es destaca la tornada pràcticament ja a la normalitat, en referència a la Covid, i on també el vent va ser un dels protagonistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings