Es celebra el XV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana amb l’estrena de nova imatgeria borrianenca

El passat, 5 de febrer havia d’haver-se celebrat el XV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana (la Plana Baixa), en el marc de les Festes de Sant Blai. A la fi, el dissabte, 2 d’abril, es va portar a terme.

La jornada va començar amb la plantada de les figures de les colles convidades, que enguany han sigut les de Salesianos de Alcalá de Henares, l’Alcora, Benetússer, Borriana, l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana, Morella, l’Asociación Cultural “Vamos de Ronda” de Navaixes (Navajas), l’Institut Pere Mata de Reus, els Gaiters de l’Aguilot de Tortosa, l’Associació Veïnal de Patraix (barri de València), l’Associació “Dames i Cavallers d’Uixó” de la Vall d’Uixó i els Dolçainers de l’Hora de la Vilavella.

També es va portar a terme el tradicional taller de cabuts per a xiquetes i xiquets, els quals varen fer posteriorment una mini cercavila amb els cabuts creats al taller. A més, la Cooperativa va repartir suc de taronja debades al public assistent.

Alhora, al CMC La Mercè es va presentar el llibre “Seidia”, una personatge que hui podem veure representada amb la geganta Seidia de Borriana o la geganta Seidia de Morella, convidada a l’Aplec. Després de la presentació del llibre es va fer el lliurament de recordatoris de l’Aplec a les colles convidades.

Ja de vesprada, després del dinar, va començar la cercavila pels carrers cèntrics de Borriana, finalitzant a la plaça Major, on cada colla va fer un ball de lluiment i un ball final amb tota la imatgeria. Allà també es va fer l’estrena de la nova imatgeria de borriana: dos gegants de motxilla que representen a 2 dimonis, Astarot i Lilit, i un nou cabut, un pallaso.

Una jornada on es destaca la tornada pràcticament ja a la normalitat, en referència a la Covid, i on també el vent va ser un dels protagonistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *