La geganta del barri de Patraix de València, present al “Concierto por la Paz” celebrat al barri

El passat diumenge, 3 d’abril, es va celebrar un concert per la pau a Patraix, barri de la ciutat de València, on es volia fer una mostra i clam popular en contra de la guerra a Ucraïna i a la resta de guerres i en favor de la pau.

Amparito, “la Palletera”, geganta del barri, va estar present en l’acte, ja que és un símbol de lluita per a la gent de Patraix, ja que al costat de la seua parella, Vicente Doménech, “el Palleter”, en 1808 varen declarar la guerra contra Napoleó lligant unes faixes a una canya i llançant-se contra l’invasor. Hui aquest símbol és un homenatge a aqueix poble que es rebel·la contra invasió però sobretot a les dones que pitjor l’estan passant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *