Els Gegants de l’Alcora participen en dos actes de les Festes de Pasqua del poble

Els Gegants de l’Alcora (l’Alcalatén) tradicionalment participen al llarg de les festes de Pasqua de l’Alcora, en els actes del dilluns de Pasqua i del dilluns de Sant Vicent.

El dilluns de Pasqua de l’Alcora és sinònim de rotllos, de cintes i de Romeria. La Festa del Rotllo es celebra des del selge XVIII arran de la sequia, que va portar a tot el poble a fer pregàries i processons, en primera instància, i una Romeria a l’ermita de Sant Cristòfol, després, amb l’especial particiapció de la infància per demanar la pluja al cel. A dia de hui participen els gegants i cabuts, la rondalla, les autoritats i xiquets i xiquetes del poble, entre altres.

El dilluns següent, dia de Sant Vicent, l’Alcora celebra una segona romeria dedicada al patró de les valencianes i els valencians en l’ermita de Sant Vicent, on s’imposen els mocadors i on també participen els gegants i cabuts i la banda de Música, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *