Els Gegants de Vila-real participen en les Festes de Sant Pasqual

A Vila-real (la Plana Baixa), el mes de maig és sinònim de festa, i és que vila-realenques i vila-realencs han tornat a celebrar la Fira i Festes de Sant Pasqual. Una de les dues setmanes de festes patronals que celebra Vila-real.

Els Gegants no han volgut perdre’s aquesta cita anual que congrega milers de persones i han participat en 4 actes on participen tradicionalment.

El diumenge, 15 de maig, va ser la primera aparició dels 4 Gegants de la ciutat en festes. Pasqualet, Marigracieta, Jaumet i Pinella varen participar en la 59a edició de la Cavalcada de Festes, on els participants van en carrosses, es disfressen i fan crítica social, 3 aspectes de la Cavalcada que es premien.

El dilluns, 16 de maig, els gegants varen participar junt amb la resta de la comitiva formada per entitats en la Ofrena de Flors a Sant Pasqual, patró del municipi, al seu tapis floral. A la mateixa hora els gegants varen estar presents en l’encesa de la foguera. Pasquelet, a més de dur un garbonet, al pit li van penjar la cinta de l’ofrena renovant la que portava de feia 3 anys, ja que l’anterior feia referència a les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019, abans de la pandèmia).

El dimarts, 17 de maig, dia de Sant Pasqual, es va fer la Processó en honor al sant, on els gegants varen obrir la processó. A més, a l’entrada del Sant a la basílica, els gegants van fer reverència a la figura del Sant a la seua entrada.

Finalment, el dissabte, 21 de maig, el gegant Pasqualet, junt amb Marigracieta, va participar en la tradicional Trobada de Pasquals i Pasquales i congoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *