La Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs representa al Món Geganter valencià en la 34a Ciutat Gegantera de Catalunya

El cap de setmana del 13 al 15 de maig es va portar a terme la 34a Ciutat Gegantera, títol que atorga any rere any l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (ACGC) a les colles associades i que aquest any ha sigut per a Sant Boi mitjançant la colla del barri de Casablanca, que l’havia d’haver rebut com a 33a, però la Covid va trastocar els plans de l’ACGC.

Es van ajuntar vora 90 figures entre gegants, gegantons, nanos i altres elements, junt amb música de tot tipus com grallers, sacaries, flabiolaire, batucades i xarangues, vingudes d’arreu de Catalunya, Catalunya Nord, valencians i fins i tot uns gegants vinguts des de Puerto Rico. En el cas de la representació valenciana, va ser per part de la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat), que també forma part de l’ACGC per part de la Vocalia de Colles de les Terres de l’Ebre.

Cercaviles, xerrades, exposicions, cerimònies de traspàs, balls de lluïment, dinars, sopars,
esmorzar, concerts… van omplir Sant Boi en un mar de gegants. Fins i tot, degut al
nombre elevat de figures participants es realitzaren fins a tres cercaviles simultànies.

A més a més, la Federació Valenciana de Nanos i Gegants també va estar-hi representada amb la presència de Jordi Beltran Arroyo, Vocal de les Colles de la Demarcació de Castelló, que també forma part de la colla de Vinaròs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *