Els Gegants de Vila-real visiten les escoles del municipi amb el projecte “Gegants a l’Escola”

Pasqualet i Marigracieta, els gegants llauradors de Vila-real (la Plana Baixa), han estat durant tot el mes de maig visitant les escoles del municipi. La Colla Gegantera de Vila-real ha portat a terme la 2a edició del projecte “Gegants a l’Escola”, que naix del desig de la colla d’apropar les figures a la xicalla vila-realenca.

En la visita, expliquen qui són els gegants de Vila-real, que simbolitzen i d’on naixen, a més de com estan fets i els materials emprats. I abans d’acabar la visita i fer-se fotos de record amb els xiquets i xiquetes, els geganters ballen al descobert, sense els vestits baixats, per a que els xiquets, i mestres, puguen veure de primera mà com es fa ballar un gegant.

Aquest projecte, diuen des de la colla, ha ajudat a que els més menuts estimen les figures i no els tinguen por, a la vegada que aprenen història, cultura i tradicions del seu poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *