L’Ajuntament de València edita una nova edició de “Els Paper del Corpus” amb una conferència sobre els nanos i gegants del Corpus

Des de l’any 2016, la Programació de la Festa Grossa de València compta amb el cicle de conferències “De la festa, la vespra” sobre la aquesta festivitat i l’any següent la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València fa publicacions anomenades “Els Papers del Corpus” on es deixa constància de les conferències de l’any anterior.

Enguany, la publicació compta amb la explicació d’una de les dues conferències anomenada “”Jagants” i Nanos festius a la ciutat de València” feta per Raül Sanchis Francés, doctor en Estudis Humanístics per la Universitat Rovira i Virgili de Lleida, i que fa un repàs d’aquests elements a través de fons histogràfiques dels elements d’imatgeria popular incorporats en la Festa Grossa l’any 1588 a imitació de les figures toledanes, veient com progressivament han esdevingut una part important de la identitat de la ciutat que anaven més enllà de la festivitat del Corpus.

Aquesta publicació es pot aconseguir de forma gratuïta en la llibreria municipal de la plaça de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *