[Resum] Juny

Durant el mes de juny han tingut lloc les següents accions i activitats de diversos nanos i gegants, i colles, valencianes:

Setmana 23 — del 6 al 12 de juny

  • El diumenge, 12 de juny, l’Associació de Dansants del Corpus de Castelló de la Plana (la Plana Alta) va ser convidada a la 23a Trobada de Gegants de la Colla “El Calçot” de Valls, com a prèvia a la Festa Major de Sant Joan.
  • A més, el mateix dia el Grup de Danses “Raval i Vila” d’Oliva (la Safor) va fer l’estrena de Serafí de Centelles, el nou Gegant del municipi, amb un acte d’estrena que va comptar amb imatgeria de la comarca per donar-li la benvinguda. Representa al 2n comte d’Oliva i va ser creat l’any 2020, però no s’ha fet l’estrena fins enguany per la pandèmia.

Setmana 24 — del 13 al 19 de juny

Va ser la setmana que es va celebrar la Processó del Corpus a molts indrets valencians, amb la participació d’imatgeria a moltes d’aquestes.

  • A més, Vinaròs (el Baix Maestrat) va iniciar la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere el dissabte, 18, amb els actes d’inici de festes on particpen, entre altres, els Nanos i Gegants del poble.

Setmana 25 — del 20 al 26 de juny

  • Va ser la setmana que es varen celebrar les Fogueres de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí), on la Colla de Nanos i Gegants va fer actuacions diàries participant en les festes grans alacantines abans de cada mascletà.
  • A més, Vinaròs (el Baix Maestrat) continuava de Festes amb la participació dels Nanos i Gegants fent una visita el dijous, 23, al Centre de Dia “l’Onada” i el dissabte, 25, amb la XXX Trobada de Gegants, la primera després de la pandèmia.
  • Benetússer (l’Horta Sud) va celebrar la Processó del Corpus el diumenge, 26 de juny, com sempre en el marc de les Festes Majors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *