[Resum] Juliol

Durant el mes de juliol van tindre lloc algunes de les següents accions i activitats de diversos nanos i gegants, i colles, valencianes:

Setmana 26 — del 27 de juny al 3 de juliol

  • El dissabte, 2 de juliol, es va celebrar el concert “Quaranta anys fent cultura” per la commemoració dels 40 anys de l’Estatut d’Autonomia a la plaça de bous de València, on varen participar-hi un divers planter d’artistes i colles de cultura popular valenciana. Els Gegants i Cabets d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) varen formar-hi part, representant d’aquesta manera a tot el Món Geganter valencià.
  • El diumenge, 3 de juliol, Rafelcofer (la Safor) va celebrar la Solemne Processó en commemoració del bicentenari de la construcció del Temple Parroquial dels sants Antoni de Pàdua i Diego d’Alcalà, en el marc de les Festes Patronals de Rafelcofer amb un seguici popular format per diverses manifestacions de cultura popular de diversos indrets valencians, entre altres els Gegants Medievals de Benetússer, amb la música de l’Associació Cultural El Rebrot.

Setmana 27 — del 4 al 10 de juliol

  • El dissabte, 9 de juliol, Sogorb/Segorbe (l’Alt Palància) va celebrar un espectacle de folclore anomenat “Lo que el interior esconde” en el qual varen participar, entre altres, la Asociación Cultural “Vamos de Ronda” de Navaixes/Navajas, i el qual podeu veure en el següent enllaç: www.youtube.com/watch?v=WAte-8FcdxA

Setmana 29— del 18 al 24 de juliol

  • El dilluns, 18 de juliol, Manises (l’Horta Sud) va celebrar la tradicional Cavalcada de la Ceràmica, en el marc de les seues Festes Patronals, on va participar-hi obrint-la el Grup de Danses “El Repico” amb els Cabuts i els Gegants de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Els Bessons” de València.
  • El dissabte, 23 de juliol, la Colla de Gegants i Cabuts de Moncofa (la Plana Baixa) va celebrar la Trobada de Gegantes Magdalena.

Setmana 30 — del 25 al 31 de juliol

  • El dissabte, 30 de juliol, els Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va ser convidada a la Trobada de Gegants de Sant Julià de Lòria d’enguany, al principat d’Andorra, en el marc de la seua Festa Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *