[Resum] Setembre

Durant el mes de setembre van tindre lloc algunes de les següents accions i activitats de diversos nanos i gegants, i colles, valencianes:

Setmana 35 — del 29 d’agost al 4 de setembre

 • El dissabte, 3 de setembre, la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va celebrar la seua IV Trobada de Nanos els nanos de les colles de Masdenverge (Tarragona), l’Alcora, Benicarló, el nano Asterix d’Arenys de Munt (Barcelona), així com tots el nanos de Vinaròs.
 • El mateix dia, Benifairó de les Valls (el Camp de Túria) va celebrar la Baixada de la Mare de Déu del Bon Succés, en el marc de les seues Festes, el seguici del qual va estar format, entre altres, pels Gegants i Cabuts de Benetússer.

Setmana 36 — del 5 a l’11 de setembre

 • Del 6 al 10 de setembreMonòver (el Vinalopó Mitjà) va ceberar les seues Festes de Setembre amb actuacions diàries de la Colla de Nanos i Gegants de Monòver.
 • El dimecres, 7 de setembre, Peníscola (el Baix Maestrat) va començar oficialment les seues Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de l’Ermitana amb La Reina i Cort d’Honor 2019 anunciant l’inici de les Festes amb coets, confeti i caramels, on no han faltat a l’acte els Cabuts i els Gegants Tana i Roc.
 • El mateix dia, l’Alcúdia (la Ribera Alta) va celebrar l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto, en el marc de les Festes de la Mare de Déu de l’Oreto, amb un gran seguici del qual formen també els Gegants del municipi, recuperats fa uns pocs anys i portats per geganters del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer. Es una ocasió perfecta per presenciar el ball propi dels Gegants, la “Marxa dels Gegants Roscans”, composada pel cantacançons Dani Miquel, natural del poble, i amb coreografia de gent del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer.
 • El dijous, 8 de setembre, Sueca (la Ribera Baixa) va celebrar la Solemne Processó de la Mare de Déu de Sales que recorria bona cosa del poble amb bona cosa, també, d’entitats culturals i festives, entre altres els Gegants, portats per geganters del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer, i la resta d’imatgeria i balls de “Tradamús Cultural”.
 • També durant els dies 7 i 8 de setembre Algemesí (la Ribera Alta) varen celebrar les Festes de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que cvada any apleguen a milers de persones. Com no podria ser d’una altra manera, els Gegants i Cabuts del Grup de Danses “Berca” prenen part dels actes d’aquesta festa major tan única.

Setmana 37 — del 12 al 18 de setembre

 • El dissabte, 17 de setembre, el barri de Sant Isidre de València va celebrar una ofrena a la Mare de Déu de Sant Isidre, en el marc de les festes patronals, amb un seguici format pels Gegants del barri Isidret i Marieta, portats per geganters del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer, i altres danses, que varen anar en cercavila cap a l’Església, on també es va fer el bateig del Pare Bau Burguet, el nou Gegantó manotes del barri.
 • El diumenge, 18 de setembre, la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va ser convidada a la XXXIII Trobada de Gegants de La Ràpita.
 • El mateix dia, es va celebrar el XXI Encuentro Nacional de Gigantes y Cabezudos “Villa de Abarán(Murcia), on van ser convidades unes quantes colles valencianes vingudes de Monòver, Novelda, Petrer, Elda (el Vinalopó Mitjà), o Alcoi (l’Alcoià).

Setmana 38 — del 19 al 25 de setembre

 • El diumenge, 25 de setembreDaimús (la Safor) va acollir la 5a Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, després de 2 anys d’ajornament a causa de la pandèmia. Enguany, per fi, el Grup de Danses Daimús s’ha convertit en la colla amfitriona d’aquesta gran festa a la qual varen assistir les colles federades de Ador (la Safor), l’Alcora (l’Alcalatén), Almassora (la Plana Alta), Benetússer (l’Horta Sud), Beniarrés (el Comtat), Benicarló (el Baix Maestrat), Borriana (la Plana Baixa), l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Godella (l’Horta Nord), Monòver (el Vinalopó Mitjà), Ontinyent (la Vall d’Albaida), el barri de Patraix de València i Vinaròs (el Baix Maestrat), a més de dues colles de la comarca no federades convidades per la colla amfitrona vingudes d’Oliva i Xeresa i el gegant que representa a la FVNG, pertanyent a la colla de Benetússer.

Setmana 39 — del 26 al 30 de setembre

 • El dijous, 29 de setembreCatarroja (l’Horta Sud) va celebrar la Processó de Sant Miquel, en el marc de les seues festes, amb un seguici format per les típiques danses de Corpus valencià i els Gegants i Cabuts, tot portat a terme pel Grup de Danses “La Xicalla”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *