Els Gegants de la ciutat de València, Convidats d’Honor de la Festa Major de Molins de Rei d’enguany

El cap de setmana del 1 i 2 d’octubre, Molins de Rei vivia els ultims dies de la seua Festa Major de Sant Miquel. L’últim cap de setmana la imatgeria popular d’aquesta vila pren molt de protagonisme en els actes programats, els gegants i la seua colla també.

Cada any, la Colla Gegantera de Molins de Rei convida a una colla o imatgeria de fora de Catalunya a la seua Trobada de Gegants, que sempre es celebra l’últim dia de Festa Major, a la qual també li dedica protagonisme i lluiment el dia anterior. Enguany, la imatgeria convidada d’honor a la Festa Major han sigut els Gegants de la Ciutat de València, propietat de l’Ajuntament de València i creats l’any 1988 per l’artista faller Azpeitia per commemorar els 750 aniversari de l’entrada de Jaume I a València. Durant tot el cap de setmana els Gegants han estat acompanyats per una colla de dolçainers i tabaleters.

Des de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament s’ha manifestat la bona voluntat de la Colla Gegantera de Molins de Rei per la seua predisposició i involucració directa en les tasques de manteniment que s’han fet dels 6 gegants al llarg de l’estiu per possar-los a punt per a aquesta ocasió, així com per la creació d’un ball propi per part de Miquel Burgès Martínez, natural de Molins, per als gegants de la ciutat de València amb el “Pas dels Gegants de València” (una part de la “Xàquera Vella”), peça que acostuma a acompanyar a gegants a la ciutat de València.

Els Gegants han estat exposats en el hall de l’edifici de la Federació Obrera de la vila juntament amb altres gegants convidats que varen anar arribant per a que la gent de Molins els poguera contemplar de prop.

El dissabte, 1 d’octubre, de matí, els Gegants de Molins de Rei van rebre als Gegants del Cap i Casal al carrer Rafel de Casanova i junts varen anar en una curta cercavila fins la plaça de l’Ajuntament, on totes les figures varen fer un ball i, a continuació, es va fer una rebuda en roda de premsa a l’Ajuntament. En aquesta varen prendre part Xavi Paz Penche, l’alcalde de Molins; Ainoa García Ballestín, la Regidora de Cultura; Miquel Burgès Martínez, el president de la Colla Gegantera de Molins de Rei; i Josep Lluís Marín i Garcia, el tècnic de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, en representació de l’ajuntament i dels gegants. Allà es va fer un intercanvi de recordatoris.

Ja de vesprada es va fer la “Passada dels Gegants Nous”, un acte on els Gegants Nous i la colla convidada d’honor fan una cercavila pel poble per tal que la població de Molins puga gaudir amb tranquilitat de la colla forastera, ja que es un fet excepcional que estiga a Molins. Durant aquesta cercavila es fa una parada a les escales del Mercat al carrer Major per fer una mostra de balls de lluïment.

El diumenge, 2 d’octubre, va ser el dia que es va celebrar la 35a Trobada de Gegants i Capgrossos, el moment on tots els gegants convidats prenen els carrers de Molins fent la plantada a la plaça de l’Ajuntament amb una posterior cercavila que recorre bona cosa del centre del municipi i finalitzant de nou a la plaça de l’Ajuntament, on cada colla es presentada pe fer l’entrada a la plaça, la qual va estar amenitzada per els grups musicals InxaBrassBand i MUSX. Una vegada varen entrar totes les colles, la colla convidada d’honor i els gegants amfitrions varen fer els seus balls propis de lluiment i, acte seguit, tota la imatgeria convidada va fer un ball final conjunt a la plaça.

En un futur no molt llunyà seran els Gegants de Molins de Rei qui visiten la ciutat de València per tornar la visita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *