L’Associació Veïnal de Patraix celebra la 1a Trobada Provincial de Gegants emmarcada en les seues Festes Populars

El barri de Patraix de la ciutat de València va celebrar les seues Festes Populars de l’1 al 12 d’octubre, organitzades per l’Associació Veïnal de Patraix, les quals es van haver d’allargar al dia 16 a causa de les pluges.

Enguany l’AAVV ha tornat a celebrar una trobada de gegants emmarcada en les festes, amb la qual pretenen mostrar altres realitats del Món Geganter valencià i potenciar la tradició gegantera del barri, que fa pocs anys que va començar.

En aquesta 1a Trobada Provincial de Gegants han estat convidats, de la ciutat de València, els Gegants de Benimaclet, el Gegant de la Falla Arrancapins, el nou Gegantó del barri de Sant Isidre, els Gegantons de l’A.C. Valçaina, i de fora de València els cabuts de Benifaió, de Faura i de Paiporta. A banda, com a convidats de fora de la província varen asistir-hi els Gegants de Borriana per tornar-los la visita que els de Patraix els varen fer al seu Aplec celebrat en abril.

La jornada va començar a les 9:30 del matí amb la plantada de la imatgeria a la plaça de Patraix, la qual va estar plantada durant tot el dia per a que la gent la poguera contemplar amb tranquil·litat fins començar els actes de la trobada. Va ser ja de vesprada quan va iniciar-se la cercavila pels carrers del barri fins tornar a la plaça de Patraix on es van fer els balls de cada colla per finalitzar amb el ball final conjunt de la imatgeria convidada.

La mateixa setmana l’Associació Veïnal va realitzar un taller de cabuts, moment perfecte per fer l’estrena i apadrinament dels 2 nous Cabuts que es sumen a la imatgeria popular del barri, la Beata i Manuel Gago García, famós dibuixant de còmic que va residir en el barri, el qual també compta amb un carrer amb el seu nom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *