La imatgeria popular pren els carrers per celebrar el 9 d’Octubre

Com cada 9 d’Octubre, la cultura ix als carrers per celebrar aquesta festivitat on reivindiquem allò que som. A moltes poblacions valencianes la imatgeria ha eixit als carrers per celebrar el dia de les valencianes i els valencians.

Veiem un repàs d’algunes actuacions i participacions d’imatgeria popular pel 9 d’Octubre:

dissabte, 8 d’octubre

 • A la Vilavella (la Plana Baixa) es va viure el II Aplec de Gegants i Cabuts organitzat per la Colla de Dolçainers de l’Horta.
 • A Benetússer (l’Horta Sud) els Cabuts varen fer una cercavila per algunes de les places del poble juntament amb les festeres de les Festes Majors d’enguany que repartien piulets i tronadors, els dolços típics de Sant Dionís, al públic assistent.
 • A Xeresa (la Safor) el Grup de Danses “El Racó de la Ferradura” va fer l’estrena de 2 nous cabuts.
 • A València es va celebrar la 2a edició del Passacarrer de les Comarques, organitzat per la Diputació de València per celebrar el 9 d’Octubre, on varen participar 9 colles culturals i festives de la demarcació provincial de València fent una mostra davant de les Torres dels Serrans i fent una cercavila fins la plaça de Manises, on es troba la seu de la Diputació de València. En aquesta mostra varen participar-hi els Gegants i Cabuts de Benetússer (l’Horta Sud) i els Cabolos de Bocairent (la Vall d’Albaida).

diumenge, 9 d’octubre

 • A Borriana (la Plana Baixa) els Gegants i Cabuts varen prendre part de la tradicional desfilada que finalitza a la plaça Major i que fan juntament amb els grups locals de Dolçainers i Tabaleters, el Grup de Danses Tradicionals “l’Arenilla” i l’Agrupació Filharmònica Borrianenca
 • A Benicarló (el Baix Maestrat) els Gegants i Cabuts varen participar junt amb el Grup de Danses “La Sotà” i la Colla de Dolçainers i Tabaleters fent una cercavila festiva pels carrers del poble.
 • A Benicàssim (la Plana Alta) va tindre lloc la tradicional cercavila que va comptar amb la participació dels festers i les festeres, la colla de Dolçainers i Tabaleters, els Gegants i Cabuts, l’Agrupació Folklòrica “El Cremaller” i la Unión Musical “Santa Cecília”.
 • A Elda (el Vinalopó Mitjà) els gegants i cabuts varen prendre part d’un desdejuni popular en l’Associació Veïnal Fraternidad.
 • Els Gegants de Vila-real (la Plana Baixa) varen participar en el “Bona Vesprada” on la colla gegantera va fer ballar els gegants i va explicar la història dels 4 personatges vila-realencs i la fisonomia dels gegants.
 • A Vinaròs (el Baix Maestrat) la Colla de Nanos i Gegants va celebrar el tradicional “Nanos al carrer”, una jornada per celebrar el 9 d’Octubre envers els nanos amb tallers de cabuts, globotà i cercavila. A banda, es va presentar la rèplica d’un nano.
 • A Alacant (l’Alacantí) els Nanos i Gegants varen prendre la plaça major juntament amb altres entitats de cultura popular.
 • A Ador (la Safor) la Colla de Cabuts “El Llidoner” va formar part dels actes del 9 d’Octubre juntament amb el Grup de Danses “La Faltriquera” i la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Fa Ressol”.
 • A Sant Antoni de Benaixeve (el Camp de Túria) els Gegants i Cabuts de Benetússer varen fer un passacarrer pels carrers del municipi.
 • A la Vall d’Uixó (la Plana Baixa) el Gegant Moromussa i els Gegants de Borriana varen formar part de la tradicional Cercavila de la Conquesta que cada any organitza l’Associació Cultural “Dames i Cavallers d’Uixó”.
 • A Rocafort (l’Horta Nord) els Gegants i Cabuts i les danses del Grup de Danses “El Poblet” de Godella varen oferir balls a la plaça Major.
 • Altres poblacions com Bolbait/Bolbaite (la Canal de Navarrés) o Dosaigües/Dosaguas (la Foia de Bunyol) varen gaudir també de balls de cabuts en les seues programacions d’actes del 9 d’Octubre.

One comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

 • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
 • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
 • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
 • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
 • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
 • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings