Ontinyent viu amb força el cap de setmana amb més imatgeria festiva de cada 4 anys

L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) ho ha tornat a fer: després de 4 anys d’espera ha tornat a aconseguir plenar de gom a gom els carrers del poble amb l’organització del 2n Aplec de Bestiari i el 8é Aplec de Gegants i Cabets, que, com les eleccions o les Olimpíades, es celebren el darrer cap de setmana d’octubre cada 4 anys.

La cita del cap de setmana va començar amb el 2n Aplec de Bestiari, que es va celebrar el dissabte, 29 d’octubre, amb imatgeria vinguda de molts indrets diferents. Així, van desfilar pels carrers ontinyentins el Lleó de Tarragona, els Cavallets d’Albaida, les Mulasses de Montblanc, l’Àliga de Sabadell, la Mulassa de Reus, els Cavallets d’Ontinyent, el Lleó de Barcelona, el Drac Espurna de Calafell i el Drac de l’Agrupació de Bestiari de Catalunya, juntament amb les figures amfitriones: l’Àguila i la Tartuga d’Ontinyent.

A les 18 h. es va exposar el conjunt de la imatgeria convidada als voltants de la plaça Concepció i una hora més tard, a les 19 h., començà la cercavila pel centre del poble on les colles varen mostrar el seu millor fer acabant a la plaça Major a poqueta nit, quan ja es varen poder apreciar millor els focs de les figures amb punts de pirotècnia.

Al dia següent es va celebrar el 8é Aplec de Gegants i Cabets, que es realitza des de l’any 1994, 2 anys després de la creació de la colla, i que es celebra cada 4 anys com un esdeveniment de gran envergadura al municipi. A dia de hui s’ha consolidat com una de les majors trobades d’imatgeria festiva del Món Geganter valencià.

Enguany han estat convidats els Nanos i Gegants d’Alacant, els Cabots d’Agres, els Gegants i Cabuts de Borriana, la Mahoma d’Agullent, els Gegants d’Albaida, els Gegants de Reus, els Gegants Veguers de Montblanc, els Nanos d’Alfarrasí “El Tio Botó”, els Gegants del Barri de Gràcia de Sabadell, els Gegants del Pi de Barcelona, la imatgeria de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, el gegant autòcton Gaspar, i els oficials i amfitrions: els Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Al igual que l’Aplec de Bestiari, es va fer la plantada a la plaça Concepció i una a una anaven passant pel mig de la plaça per fer un primer ball de lluïment i eixir en cercavila pels carrers ontinyentins. Al arribar a la plaça Major cada colla va fer un ball i, com en tota trobada, es va fer un ball final conjunt amb tota la imatgeria i tota la música assistent.

La propera vegada que tornarem a veure la capital de la Vall d’Albaida plena d’imatgeria serà l’any 2026, on celebraran el 3r Aplec de Bestiari i el 9é Aplec de Gegants i Cabuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings