Ontinyent viu amb força el cap de setmana amb més imatgeria festiva de cada 4 anys

L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) ho ha tornat a fer: després de 4 anys d’espera ha tornat a aconseguir plenar de gom a gom els carrers del poble amb l’organització del 2n Aplec de Bestiari i el 8é Aplec de Gegants i Cabets, que, com les eleccions o les Olimpíades, es celebren el darrer cap de setmana d’octubre cada 4 anys.

La cita del cap de setmana va començar amb el 2n Aplec de Bestiari, que es va celebrar el dissabte, 29 d’octubre, amb imatgeria vinguda de molts indrets diferents. Així, van desfilar pels carrers ontinyentins el Lleó de Tarragona, els Cavallets d’Albaida, les Mulasses de Montblanc, l’Àliga de Sabadell, la Mulassa de Reus, els Cavallets d’Ontinyent, el Lleó de Barcelona, el Drac Espurna de Calafell i el Drac de l’Agrupació de Bestiari de Catalunya, juntament amb les figures amfitriones: l’Àguila i la Tartuga d’Ontinyent.

A les 18 h. es va exposar el conjunt de la imatgeria convidada als voltants de la plaça Concepció i una hora més tard, a les 19 h., començà la cercavila pel centre del poble on les colles varen mostrar el seu millor fer acabant a la plaça Major a poqueta nit, quan ja es varen poder apreciar millor els focs de les figures amb punts de pirotècnia.

Al dia següent es va celebrar el 8é Aplec de Gegants i Cabets, que es realitza des de l’any 1994, 2 anys després de la creació de la colla, i que es celebra cada 4 anys com un esdeveniment de gran envergadura al municipi. A dia de hui s’ha consolidat com una de les majors trobades d’imatgeria festiva del Món Geganter valencià.

Enguany han estat convidats els Nanos i Gegants d’Alacant, els Cabots d’Agres, els Gegants i Cabuts de Borriana, la Mahoma d’Agullent, els Gegants d’Albaida, els Gegants de Reus, els Gegants Veguers de Montblanc, els Nanos d’Alfarrasí “El Tio Botó”, els Gegants del Barri de Gràcia de Sabadell, els Gegants del Pi de Barcelona, la imatgeria de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, el gegant autòcton Gaspar, i els oficials i amfitrions: els Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Al igual que l’Aplec de Bestiari, es va fer la plantada a la plaça Concepció i una a una anaven passant pel mig de la plaça per fer un primer ball de lluïment i eixir en cercavila pels carrers ontinyentins. Al arribar a la plaça Major cada colla va fer un ball i, com en tota trobada, es va fer un ball final conjunt amb tota la imatgeria i tota la música assistent.

La propera vegada que tornarem a veure la capital de la Vall d’Albaida plena d’imatgeria serà l’any 2026, on celebraran el 3r Aplec de Bestiari i el 9é Aplec de Gegants i Cabuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *