Els 6 Gegants de la Ciutat de València tornen a ballar conjuntament pel Cap i Casal 10 anys després sense fer-ho

Engany València celebra el VI aniversari de la Proclamació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i la Regidoria de Cultura Festiva i la Junta Central Fallera han preparat uns actes per celebrar-ho.

El dissabte, 26 de novembre, es va celebrar la Cavalcada del Patrimoni, sempre emmarcada en les Falles, però que enguany s’ha celebrat en novembre com a un dels actes de celebració l’aniversari abans mencionat. Aquesta sempre pretén mostrar el patrimoni cultural i festiu de al ciutat i, a més, mostrar altres manifestacions culturals i festives també declarades Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta sempre està encapçalada per la Colla de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera i pels Gegants i Cabuts de la Ciutat junt amb altres cultures i/o festes convidades. Enguany, aquestes han sigut la Muixeranga Vella d’Algemesí, los Caballos del Vino de Caravaca de la Cruz (Murcia) y el I Séquito Fúnebre de los Amantes de Teruel.

Des de l’any 2012 els 6 Gegants de la Ciutat no han ballar en conjunt pels Carrers de València i poc a poc van anar caient en l’oblit en els magatzems municipals. L’any 2016, la Regidoria de Cultura Festiva va recuperar Jaume I i Na Violant d’Hongria i, a més, va estrenar els 8 Cabuts de la Ciutat, que representen personatges històrics de la història de València, i que varen ser creats el mateix any per Ceballos & Sanabria. Enguany, i gràcies a l’ajuda de Miquel Burgès, de la Colla Gegantera de Molins de Rei, i a l’interés del consistori, els 6 gegants han passat per uns processos de manteniment i han pogut tornat a eixir als carrers en el seu màxim esplendor. Abans d’aquesta cita, ja varen fer una primera eixida com a Convidats d’Honor a la Trobada Gegantera de Molins de Rei el passat octubre, i ara ha sigut el moment que el conjunt complet torne a ballar pels carrers del Cap i Casal, sa casa, després de 10 anys sense fer-ho. Els geganters que ho han fet possible son de la Secció de Geganters de Dolxaraina (Benetússer) i de l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *