Els 6 Gegants de la Ciutat de València tornen a ballar conjuntament pel Cap i Casal 10 anys després sense fer-ho

Engany València celebra el VI aniversari de la Proclamació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i la Regidoria de Cultura Festiva i la Junta Central Fallera han preparat uns actes per celebrar-ho.

El dissabte, 26 de novembre, es va celebrar la Cavalcada del Patrimoni, sempre emmarcada en les Falles, però que enguany s’ha celebrat en novembre com a un dels actes de celebració l’aniversari abans mencionat. Aquesta sempre pretén mostrar el patrimoni cultural i festiu de al ciutat i, a més, mostrar altres manifestacions culturals i festives també declarades Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta sempre està encapçalada per la Colla de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera i pels Gegants i Cabuts de la Ciutat junt amb altres cultures i/o festes convidades. Enguany, aquestes han sigut la Muixeranga Vella d’Algemesí, los Caballos del Vino de Caravaca de la Cruz (Murcia) y el I Séquito Fúnebre de los Amantes de Teruel.

Des de l’any 2012 els 6 Gegants de la Ciutat no han ballar en conjunt pels Carrers de València i poc a poc van anar caient en l’oblit en els magatzems municipals. L’any 2016, la Regidoria de Cultura Festiva va recuperar Jaume I i Na Violant d’Hongria i, a més, va estrenar els 8 Cabuts de la Ciutat, que representen personatges històrics de la història de València, i que varen ser creats el mateix any per Ceballos & Sanabria. Enguany, i gràcies a l’ajuda de Miquel Burgès, de la Colla Gegantera de Molins de Rei, i a l’interés del consistori, els 6 gegants han passat per uns processos de manteniment i han pogut tornat a eixir als carrers en el seu màxim esplendor. Abans d’aquesta cita, ja varen fer una primera eixida com a Convidats d’Honor a la Trobada Gegantera de Molins de Rei el passat octubre, i ara ha sigut el moment que el conjunt complet torne a ballar pels carrers del Cap i Casal, sa casa, després de 10 anys sense fer-ho. Els geganters que ho han fet possible son de la Secció de Geganters de Dolxaraina (Benetússer) i de l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent.

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings