Els Gegants i Cabets d’Ontinyent fan les darreres actuacions anuals al poble per les Festes de la Puríssima

El 8 de desembre és sinònim de festa a Ontinyent (la Vall d’Albaida). Les Festes en honor a la Puríssima Concepció han tornat a celebrar-se i, com no podia ser d’una altra manera, la estimada imatgeria ontinyentina ha pres els carrers del poble de nou durant 3 dies seguits.

Com cada 6 de desembre, s’ha celebrat la jornada de Portes Obertes al Palau de la Vila, l’espai museístic de la imatgeria ontinyentina, on la població pot anar a visitar les figures de prop, així com els últims assajos abans de les actuacions dels dos dies següents i els últims retocs de preparació dels gegants per que estiguen enllestits per eixir al carrer.

El dia següent, el 7 de desembre, es celebra la Vespra, el dia anterior al dia gran, una vesprada dedicada exclusivament a la eixida dels Gegants, Gegantons, Cabets i Tartuga pels carrers cèntrics de la vila per anunciar, de forma festiva, que a l’endemà hi ha festa grossa al poble.

Ja al dia següent, 8 de desembre, dia de la Puríssima Concepció, patrona del poble, es fa la Processó, on participen moltes manifestacions culturals i religioses de la vila, i obrint-se, com és tradicional, amb els balls processonals del seguici popular ontinyentí, conformat per Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *