Els Nanos i Gegants d’Alacant, presents un any més en la Processó de Sant Nicolau de Bari

Com cada 6 de desembre, els i les habitants d’Alacant (l’Alacantí) celebren el dia del seu patró, Sant Nicolau de Bari, una celebració que sempre compta amb una Santa Misa en honor al sant en la Cocatedral que porta el seu nom i, a continuació, comença una Processó que fa parada a l’Ajuntament d’Alacant, on es fa el Vot de la Ciutat, i es reprèn per tornar a la Cocatedral.

En la processó sempre es reparteixen joguets a les xiquetes i els xiquets assistents, en base a una llegenda popular, i participen en ella molts sectors culturals alacantins, com els Nanos i Gegants, xiquets que toquen xiulets, i representants de les festes de la ciutat, com la Bellesa del Foc i les seues dames d’honor, així com altres membres de les Festes de Les Fogueres de Sant Joan, de la Setmana Santa, i dels Moros i Cristians.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *