La imatgeria festiva de Castelló de la Plana participa en el Betlem de la Pigà

Cada 23 de desembre des de 1980, la ciutat de Castelló de la Plana (la Planta Alta) dóna la benvinguda a les festes nadalenques amb el retaule nadalenc “El Betlem de la Pigà“, una obra escrita per Miquel Peris i musicada per Matilde Salvador, que representa diverses escenes del Nadal amb un toc castellonenc.

Aquesta festa, que ja fa més de 4 dècades que va iniciar-se, comença amb una cercavila de tot l’elenc pels carrers cèntrics de la ciutat amb la participació, entre altres, de la imatgeria de la ciutat: els Gegants, els Nanos i els Cavallets de portats per l’Associació de Dansants de Castelló, la qual finalitza a les portes del Teatre Principal, on es representa aquesta obra d’hora i mitja de durada.

En l’obra participen unes 150 persones i hi participen nombrosos col·lectius culturals castellonencs. Els Nanos també participen en una de les escenes de l’obra fent el seu ball propi davant el Rei Herodes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *