La imatgeria de diverses poblacions fa la seua primera aparició de l’any en la Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient

Com cada 5 de gener, els municipìs reben als Reis Mags de l’Orien. Mtoltes cavalcades compten amb elements de teatre de carrer i de cultura popular en les seues desfilades, com grups de danses, colles de tabal i dolçaina… i nanos i gegants, per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Engunay s’ha recuperat la normalitat després dels anys de pandèmia i els municipis ho han volgut celebrar.

Com ve sent costum des de l’any 2016, els Gegants i Cabuts històrics de la ciutat de València varen encapçalar la multitudinària cavalcada de la ciutat, en què varen participar Jaume I i Na Violant d’Hongria i els 8 Cabuts representants de personatges històrics del Cap i Casal.

A la ciutat d’Alacant (l’Alacantí), la cavalcada s’organitza en 3 blocs: el lúdic, on participa la cultura popular de la ciutat, a més d’altres balls i bandes de música alacantines; el bíblic, on es representen escenes del naixement de Jesús i l’arribada dels Reis de l’Orient, i el comercial, on hi participen organismes, institucions i marques. La Cultura Popular pren part del primer bloc, on hi participen colles com grups de danses, de Tabal i Dolçaiana, i els Nanos i Gegants de la ciutat.

El Grup de Danses “Berca” d’Algemesí (la Ribera Alta) va fer ballar en la Cavaldaca, un any més, els Gegants i Cabuts, a més d’un grapat de danses tradicionals i pròpies.

Benicarló (el Baix Maestrat), la imatgeria va acompanyar al seguici encapçalant la cavalcada fins l’Ajuntament, on restarien exposats a la façana de l’Ajuntament mentre els tres reis saludaven des del balcó del mateix. Enguany han sigut els encarregats d’acompanyar al Rei Gaspar.

Enguany també, els Gegants i Cabuts del barri de Patraix de València varen formar part de la cavalcada d’Énguera (la Canal de Navarrés), sent la primera participació d’aquestes figures en un esdeveniment d’aquesta envergadura. Segons comenten des de l’Associació Veïnal de Patraix, la participació de la imatgeria patraixera va tindre una gran acceptació i rebuda del públic assistent.

També va haver participació d’imatgeria en cavalcades com la de Gandia (la Safor), on varen prendre-hi part els Cabuts d’Ador; o la d’Almassora (la Plana Baixa), que van comptar amb els Nanos de l’Associació Cultural “El Torrelló” del mateix poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings