La imatgeria de diverses poblacions fa la seua primera aparició de l’any en la Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient

Com cada 5 de gener, els municipìs reben als Reis Mags de l’Orien. Mtoltes cavalcades compten amb elements de teatre de carrer i de cultura popular en les seues desfilades, com grups de danses, colles de tabal i dolçaina… i nanos i gegants, per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Engunay s’ha recuperat la normalitat després dels anys de pandèmia i els municipis ho han volgut celebrar.

Com ve sent costum des de l’any 2016, els Gegants i Cabuts històrics de la ciutat de València varen encapçalar la multitudinària cavalcada de la ciutat, en què varen participar Jaume I i Na Violant d’Hongria i els 8 Cabuts representants de personatges històrics del Cap i Casal.

A la ciutat d’Alacant (l’Alacantí), la cavalcada s’organitza en 3 blocs: el lúdic, on participa la cultura popular de la ciutat, a més d’altres balls i bandes de música alacantines; el bíblic, on es representen escenes del naixement de Jesús i l’arribada dels Reis de l’Orient, i el comercial, on hi participen organismes, institucions i marques. La Cultura Popular pren part del primer bloc, on hi participen colles com grups de danses, de Tabal i Dolçaiana, i els Nanos i Gegants de la ciutat.

El Grup de Danses “Berca” d’Algemesí (la Ribera Alta) va fer ballar en la Cavaldaca, un any més, els Gegants i Cabuts, a més d’un grapat de danses tradicionals i pròpies.

Benicarló (el Baix Maestrat), la imatgeria va acompanyar al seguici encapçalant la cavalcada fins l’Ajuntament, on restarien exposats a la façana de l’Ajuntament mentre els tres reis saludaven des del balcó del mateix. Enguany han sigut els encarregats d’acompanyar al Rei Gaspar.

Enguany també, els Gegants i Cabuts del barri de Patraix de València varen formar part de la cavalcada d’Énguera (la Canal de Navarrés), sent la primera participació d’aquestes figures en un esdeveniment d’aquesta envergadura. Segons comenten des de l’Associació Veïnal de Patraix, la participació de la imatgeria patraixera va tindre una gran acceptació i rebuda del públic assistent.

També va haver participació d’imatgeria en cavalcades com la de Gandia (la Safor), on varen prendre-hi part els Cabuts d’Ador; o la d’Almassora (la Plana Baixa), que van comptar amb els Nanos de l’Associació Cultural “El Torrelló” del mateix poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *