Borriana torna a viure l’Aplec de Gegants i Cabuts per Sant Blai

El passat dissabte, 4 de febrer, es va portar a terme la XVI edició de l’Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana (la Plana Baixa), que enguany s’ha tornat a emmarcar dins de les Festes de Sant Blai després de 2 edicions celebrades fora d’aquestes per adaptacions per la pandèmia de la Covid.

L’edició d’enguany ha comptat amb la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Andorra, la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló, l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, la Colla Gegantera de les Borges Blanques, Amigos de los Gigantes de Caravaca de la Cruz, Caixa de Trons de Girona, la Colla de Gegants i Cabuts de Moncofa, Amics dels Gegants de Salt, l’Associació Dames i Cavallers d’Uixó de la Vall d’Uixó i els Dolçainers de l’Hora de la Vilavella.

La jornada va començar a les 11 del matí amb el tradicional taller de Cabuts per a les i els assistents infantils, que acte seguit van fer una cercavila amb els Cabuts fets al taller pel carrer de la Tanda. Alhora s’anava produint la plantada de la imatgeria convidada a la plaça de La Mercè.

Després es va celebrar l’acte de Nomentament del Geganter d’Honor de 2023 al CMC La Mercè, que engunay va anar destinat a Chelo Felip Ferrer.

Ja després del dinar de germanor va tindre lloc la desfilada pels carrers cèntrics borrianencs que va finalitzar a la plaça Major amb la realització dels balls de lluïment de cada colla convidada i finalitzant la jornada amb el ball final de tota la imatgeria convidada ballant a l’uníson.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *