Els Gegants de Vila-real participen en les Festes Fundacionals en el marc de 10é aniversari de la recuperació de la tradició gegantera a la ciutat

Després de la celebració dels actes de Sant Antoni, el calendari festiu de Vila-real (la Plana Baixa) continua amb les Festes Fundacionals, aquelles que any rere any rememoren la fundació de Vila-real per part de Jaume I l’any 1274 amb una programació d’activitats per celebrar i posar en valor aquesta fita tant important per a vila-realencs i vila-realenques.

El passat diumenge, 19 de febrer, va tindre lloc l’acte central d’aquestes festes: l’acte d’Homenatge al Rei en Jaume al Jardí que porta el seu nom. Allà es llegeix la Carta Pobla, es fa l’ofrena floral i es dispara una mascletà.

A més, es compta amb la cercavila que fan els Gegants de la ciutat des de la plaça Major fins el Jardí de Jaume I. Enguany han comptat amb Artal i Seidia, una de les parelles de Gegants de Borriana, com a Convidats d’Honor en la cercavila prèvia i en l’acte central de la jornada. Durant l’acte la imatgeria local i convidada va tindre espai tamb´per fer uns balls de lluïment davant les autoritats i públic assistent.

D’aquesta manera, la Colla Gegantera de Vila-real ha iniciat la celebració del 10é aniversari de la recuperació de la tradició gegantera a la ciutat amb la rèplica dels 4 Gegants que va fer Toni Mujal, reconegut escultor català de gegants dins del Món Geganter, l’any 2013 mitjançant el Projecte “Gegants 2.0”, amb el qual es pretenia crear uns nous gegants moderns i recuperar la tradició a Vila-real, i que va ser impulsat per Pasqual Batalla, qui va ser Regidor de Tradicions en aquella legislatura, juntament amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Trull”, qui s’encarregava en aquells moments dels gegants i que aquell any celebrava el seu 25é aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings