Els Gegants de Vila-real participen en les Festes Fundacionals en el marc de 10é aniversari de la recuperació de la tradició gegantera a la ciutat

Després de la celebració dels actes de Sant Antoni, el calendari festiu de Vila-real (la Plana Baixa) continua amb les Festes Fundacionals, aquelles que any rere any rememoren la fundació de Vila-real per part de Jaume I l’any 1274 amb una programació d’activitats per celebrar i posar en valor aquesta fita tant important per a vila-realencs i vila-realenques.

El passat diumenge, 19 de febrer, va tindre lloc l’acte central d’aquestes festes: l’acte d’Homenatge al Rei en Jaume al Jardí que porta el seu nom. Allà es llegeix la Carta Pobla, es fa l’ofrena floral i es dispara una mascletà.

A més, es compta amb la cercavila que fan els Gegants de la ciutat des de la plaça Major fins el Jardí de Jaume I. Enguany han comptat amb Artal i Seidia, una de les parelles de Gegants de Borriana, com a Convidats d’Honor en la cercavila prèvia i en l’acte central de la jornada. Durant l’acte la imatgeria local i convidada va tindre espai tamb´per fer uns balls de lluïment davant les autoritats i públic assistent.

D’aquesta manera, la Colla Gegantera de Vila-real ha iniciat la celebració del 10é aniversari de la recuperació de la tradició gegantera a la ciutat amb la rèplica dels 4 Gegants que va fer Toni Mujal, reconegut escultor català de gegants dins del Món Geganter, l’any 2013 mitjançant el Projecte “Gegants 2.0”, amb el qual es pretenia crear uns nous gegants moderns i recuperar la tradició a Vila-real, i que va ser impulsat per Pasqual Batalla, qui va ser Regidor de Tradicions en aquella legislatura, juntament amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Trull”, qui s’encarregava en aquells moments dels gegants i que aquell any celebrava el seu 25é aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *