Els Gegants de la Colla del Rei Barbut i els “Cabuts Villa de Navajas”, presents en la Cavalcada del Pregó de la Magdalena de Castelló de la Plana

Les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana (la Plana Alta) es van celebrar enguany de l’11 al 19 de març. El dissabte, 11 de març, va tindre lloc la primera jornada de les festes fundacionals amb, entre altres, la tradicional Cavalcada del Pregó, la qual anuncia l’inici de la festa i es convida a ella a tota la població.

En aquesta cavalcada participen molts col·lectius i associacions locals de la ciutat, i també imatgeria popular.

De la mateixa ciutat, és el cas dels Gegants de la Colla del Rei Barbut, 5 figures que representen i recreen la mitologia castellonenca. Aquests son Tombatossals, el gegant “bo” que va ajudar a la fundació de Castelló, i Bufanúvols, Tragapinyols, Arrancapins i Cagueme, els companys que el van ajudar.

Així mateix, també hi participen entitats vingudes, sobretot, de pobles de la província de Castelló. Quant a imatgeria, és el cas dels 4 “Cabuts Villa de Navajas”, que porta l’Associación Cultural “Vamos de Ronda” d’aquesta població de l’Alt Palància i que han participat per primera vegada en la Cavalcada del Pregó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *