La imatgeria popular de València guanya presència i 2 nous gegantons de la ciutat en les Falles d’enguany

Enguany, la Falla Municipal Infantil de València ha retut homenatge a la cultura popular valenciana, a les danses valencianes d’arreu del territori baix el lema “Valencians en Dansa”, una obra feta pels artistes fallers Ceballos & Sanabria. La dia que va començar la plantà d’aquesta falla, es va celebrar una festa on es van representar algunes de les danses que estaven representades en aquesta falla.

Així doncs, a la plaça de l’Ajuntament van ballar els grups de danses d’Ibi, l’Alcúdia, les Folies de Carcaixent i, a més a més, la imatgeria de la ciutat va tindre cabuda amb la representació del Ball de Nanos de València, representat pel Grup de Danses “El Forcat” i, sense estar anunciat, com a sorpresa, els Gegants de la Ciutat, recuperats al complet l’any passat gràcies a geganters voluntaris de Molins de Rei.

Entre moltes representacions de la Falla, Ceballos & Sanabria també tenien una sorpresa preparada: la falla també tindria 2 ninots que s’indultarien ‘de facto’. Seguint amb la representació de manifestacions culturals en “Valencians en Dansa”, els artistes van crear 2 gegantons, anomenats el Tio Pau de Sant Isidre i Rosariet la Jaquetona. Aquesta nova parella formarà part, a partir d’ara, de la imatgeria oficial de València, juntament amb els 6 Gegants i els 8 Cabuts Històrics de la Ciutat, i els 10 Gegants i els 6 Cabuts del Corpus.

Des de la seua plantà, aquests dos nous gegants han estat eixint des del dia 15 fins el dia 19 en els moments prèvis de les mascletaes portats pels mateixos artistes fallers. D’aquesta manera s’ha fet la seua presentació en societat, fent partícep al públic valencià de la seua existència.

De totes les eixides fetes cal destacar la de la mascletà del dia 19, la darrera de la festa fallera, on, gràcies a geganters voluntaris de les colles de Molins de Rei i del barri de Gràcia de Barcelona, els Gegants de la Ciutat van acompanyar els nous gegantons de la Falla Municipal Infantil a fer una mostra de balls improvisats pels voltants de la plaça de l’Ajuntament en el màxim pic d’espectadors de la mascletà a la plaça. Val a dir com a dada ressenyable que va ser la primera vegada des del seu naixement l’any 1988 que els Gegants de la Ciutat fan acte de presència el dia de Sant Josep a la ciutat, acció que es pot considerar com a fita dins del seu 35é aniversari.

Va ser d’aquesta manera com, els Gegants de la ciutat, creats fa ja 35 anys per l’artista faller Azpeitia, en termes del món geganter, van apadrinar els 2 nous gegantons, i, alhora en termes fallers, els van indultar de la falla. Cal destacar l’entrevista en À Punt a Josep Lluis Marín, Tècnic de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, i a un dels geganters, la qual podeu recuperar en el minut 42:35 en el següent enllaç: apuntmedia.es/retransmissions/falles/19-03-2023-especial-falles-previa-mascleta_134_1600419.html

A partir d’ara, per tant, València compta amb 8 Gegants de la Ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

  • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
  • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
  • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
  • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
  • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings