Xàtiva recupera l’antic Gegant del Negre del Corpus gràcies a Pep Gimeno “Botifarra” i la UPV

La Festa del Corpus Christi de Xàtiva (la Costera) és una de les més antigues del territori. Compta, com moltes altres, amb la presència de Gegants participant en la festivitat.

Pep Gimeno “Botifarra, natural de Xàtiva, va trobar el Gegant del Negre del Corpus xativí, datada del segle XIX, al dipòsit de la brigada municipal en un estat roí, ja que el temps i la poca cura de conservació havien provocat que la pintura original botara, així com la pèrdua del cabell natural, entre altres.

Gràcies a l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni, de la Universitat Politècnica de València, la figura ha estat més d’un any en un procés de restauració minuciosa per fer-ne una recuperació el més acurada possible.

No es la primera figura que es restaura de les que es van trobar de les originals. Fa 2 anys es va iniciar el procés de restauració de les figures originals amb la Geganta Turca.

El restaurat gegant s’exposarà al Museu del Corpus de Xàtiva, com la resta, però sense vestir, ja que la pretensió es que el públic visitant puga veure in-situ com es feien els gegants antigament.

[Foto] Portal de Xàtiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *