Els Gegants Nicolau i Remediets d’Alacant participen en una Santa Faç passada per aigua

Quan Mossèn Pedro de Sant Joan d’Alacant va viatjar a Roma en el segle XV va tornar-hi amb un llenç de la faç de Crist, el qual es va utilitzar uns anys després per demanar la pluja al cel en el Barranc de Lloixa. Allà mateix brolla una llàgrima d’aquesta imatge i en aquest punt, on ocorre aquest miracle, es construeix el monestir de la Santa Faç i és on es comencen a fer-s’hi romeries anuals. Tot i que tot això ocorre a Sant Joan d’Alacant, la Santa Faç és d’Alacant per la seua segregació.

A dia de hui, les romeries continuen fent-se cada 2n dijous després de Setmana Santa. Aquesta comença des del nucli urbà d’Alacant (l’Alacantí), des de la Concatedral de Sant Nicolau de Bari, fins el Monestir de la Santa Faç, recorrent un total de 8 km. Pel recorregut es reparteixen rotllets i mistela i participa bona cosa del teixit cultural, entre altres la Colla “El Tossal” i els Gegants Nicolau i Remediets, els quals porten els noms del patró i la patrona de la ciutat, respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *