[Resum] Agost

Durant el mes d’agost van tindre lloc algunes de les següents accions i activitats de diversos nanos i gegants, i colles, valencianes:

Setmana 31 — de l’1 al 7 d’agost

 • El divendres, 5 d’agost, Toixa / Tuéjar (la Serrania) va celebrar La Subida de la Virgen, en el marc de les seues Fiestas Gordas, declarades d’Interès Turístic Autonòmic i que es celebren cada 5 anys, en els anys acabats en 0 i en 5. Enguany, de forma excepcional, no s’ha seguit aquesta tradició, donat que la pandèmia va provocar la cancel·lació de les festes l’any 2020 i aquestes es varen ajornar fins enguany. Aquesta processó rep aquest nom perquè la Puríssima és la patrona del municipi i les festes estan dedicades a ella. Tant és així que la seua imatge canvia de lloc cada 5 anys, quan celebren aquestes festes, les quals s’inicien amb la seua eixida des de l’Ermita de la Puríssima, on roman durant eixe temps, i va en processó fins l’Església Parroquial de la Nostra Senyora dels Àngels, on fa estada fins que acaben les festes i la retornen a la seua ermita. Les festes s’inicien, per tant, amb la Subida de la Virgen, nom que rep aquesta processó per anar d’un temple parroquial a un altre entravessant tot el poble, d’orografia escarpada. Aquesta va ser encapçalada pels Gegants i Cabuts de Benetússer, els quals ja havien encapçalat aquesta processó en el passat.

Setmana 32 — del 8 al 14 d’agost

 • El dijous, 11 d’agost, es va celebrar a la mar de Nules (la Plana Baixa) la 8a Nit dels Farolets, on des de fa 4 edicions que participen els 4 cabuts (Popeye, Tomeu, Joanet i Xotximet) i enguany per primera vegada també el gegant Gilabert. Orgranitzat per l’Associació Cultural La Corretjola, l’acte principal va consistir en una cercavila nocturna on desfilaven els xiquets amb els seu farolet fet amb meló d’Alger, acompanyats també pels Dimonis del Poll i la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Garbell. En la desfilada els xiquets anaven cantant la cançó Xitxo Cotxero, com antigament es feia:

“𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒄𝒐𝒕𝒙𝒆𝒓𝒐, 𝒋𝒂 𝒗𝒆 𝒍’𝒂𝒖𝒆𝒍𝒐
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒄𝒂𝒍𝒅𝒆𝒓𝒐,
𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒎𝒐𝒓𝒓𝒂𝒍
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒃𝒂𝒓𝒓𝒂𝒍.
𝑬𝒍 𝒔𝒆𝒓𝒆𝒏𝒐 𝒊 𝒍𝒂 𝒔𝒆𝒓𝒆𝒏𝒂 𝒔𝒆 𝒏’𝒂𝒏𝒂𝒗𝒆𝒏 𝒂 𝒑𝒆𝒔𝒄𝒂𝒓,
𝒂𝒈𝒂𝒓𝒓𝒂𝒓𝒆𝒏 𝒖𝒏𝒂 𝒂𝒏𝒈𝒖𝒊𝒍𝒂 𝒑𝒂 𝒔𝒐𝒑𝒂𝒓 𝒊 𝒑𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒂𝒓.
𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒄𝒐𝒕𝒙𝒆𝒓𝒐, 𝒋𝒂 𝒗𝒆 𝒍’𝒂𝒖𝒆𝒍𝒐
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒄𝒂𝒍𝒅𝒆𝒓𝒐,
𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒎𝒐𝒓𝒓𝒂𝒍
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒃𝒂𝒓𝒓𝒂𝒍.
𝑬𝒍 𝒔𝒆𝒓𝒆𝒏𝒐 𝒉𝒂 𝒎𝒐𝒓𝒕 𝒖𝒏 𝒈𝒐𝒔
𝒔𝒆 𝒍’𝒉𝒂 𝒆𝒏𝒅𝒖𝒕 𝒂 𝒍❜𝒉𝒐𝒔𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍,
𝒅𝒆 𝒍’𝒉𝒐𝒔𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍 𝒂 𝑽𝒂𝒍𝒆̀𝒏𝒄𝒊𝒂
𝒅𝒆 𝑽𝒂𝒍𝒆̀𝒏𝒄𝒊𝒂 𝒂𝒍 𝑪𝒂𝒃𝒂𝒏𝒚𝒂𝒍.
𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒄𝒐𝒕𝒙𝒆𝒓𝒐, 𝒋𝒂 𝒗𝒆 𝒍’𝒂𝒖𝒆𝒍𝒐,
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒄𝒂𝒍𝒅𝒆𝒓𝒐,
𝑿𝒊𝒙𝒐 𝒎𝒐𝒓𝒓𝒂𝒍
𝒍𝒊 𝒄𝒂𝒖 𝒍𝒂 𝒎𝒐𝒒𝒖𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒔 𝒅𝒆𝒍 𝒃𝒂𝒓𝒓𝒂𝒍.”

Setmana 33 — del 15 al 21 d’agost

 • El diumenge, 21 d’agost, els Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) varen participar en la Trobada de Gegants de Santa Coloma de Queralt, tornant així la visita que ens realitzaren al mes de juny a Vinaròs.

Setmana 34 — del 22 al 28 d’agost

 • El dilluns, 22 d’agost, la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va estrenar a la Casa de Nanos i Gegants uns cartells informatius explicatius de les figures vinarossenques. Podeu veure la roda de premsa ací: youtu.be/WRUbX80RQHY
 • El dimecres, 24 d’agost, Godella (l’Horta Nord) va celebrar la seua Processó en honor a Sant Bertomeu, on varen participar-hi els gegants i cabuts.
 • El diumenge, 28 d’agost, la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs (el Baix Maestrat) va ser convidada a una cercavila de gegants en el Catllar encapçalada pels gegants d’aquesta població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 31 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

Identitat: FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

Adreça: CARRER SANT ROC, 31 BAIX, 46910 BENETÚSSER

Adreça electrònica: federacio@fvnanosigegants.com

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

 • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l’ENTITAT sobre ella.
 • Rectificació: l’interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
 • Supressió: l’interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
 • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l’interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l’exercici o la defensa de reclamacions.
 • Oposició: en determinades circumstàncies, l’interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l’ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
 • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l’ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l’interessat i per sol·licitud de l’interessat).

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l’Agencia Española de Protección de Datos.

D’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l’usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l’ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d’estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d’administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l’usuari dóna consentiment exprés per a l’enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L’usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings