Ontinyent es prepara per viure el 2n Aplec de Bestiari i el 8é Aplec de Gegants i Cabets

L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) celebrarà aquest cap de setmana el 2n Aplec de Bestiari i el 8é Aplec de Gegants i Cabets.

Des de la recuperació de la tradició del bestiari ontinyentí l’any 2015 s’ha incorporat 1 aplec més a la resta que es fan cada 4 anys, l’Aplec de Bestiari, on conviden a un grapat de figures a la capital de la Vall d’Albaida a viure la imatgeria popular d’una altra manera. Enguany es celebrarà la 2a edició el dissabte, 29 d’octubre, i han sigut convidats el Lleó de Tarragona, els Cavallets d’Albaida, les Mulasses de Montblanc, l’Àliga de Sabadell, la Mulassa de Reus, els Cavallets d’Ontinyent, el Lleó de Barcelona, el Drac Espurna de Calafell i el Drac de l’Agrupació de Bestiari de Catalunya, juntament amb les amfitriones: l’Àguila i la Tartuga d’Ontinyent.

A les 18 h. serà la plantada a la plaça Concepció i a les 19 h. començarà la cercavila acabant a la plaça Major.

Per altra banda, el diumenge, 30 d’octubre, es celebrarà la 8é Aplec de Gegants i Cabets, que es celebra cada 4 anys des de 1994. En aquesta edició han sigut convidats els Nanos i Gegants d’Alacant, els Cabots d’Agres, els Gegants i Cabuts de Borriana, la Mahoma d’Agullent, els Gegants d’Albaida, els Gegants de Reus, els Gegants Veguers de Montblanc, els Nanos d’Alfarrasí “El Tio Botó”, els Gegants del Barri de Gràcia de Sabadell, els Gegants del Pi de Barcelona, la imatgeria de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, el gegant autòcton Gaspar i els oficial i amfitrions: els Gegants i Cabets d’Ontinyent.

La plantada es farà a les 10 h. a la plaça Concepció i a les 11 h. començarà la desfilada que acabarà a la plaça Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *